7 september 2020

Vraag tijdig subsidie aan voor praktijk- en werkleerplaatsen

Heeft u in het studiejaar 2019/2020 praktijk- of werkleerplaatsen hebben aangeboden? U kunt dan nog tot uiterlijk 16 september 2020 een subsidie van maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats aanvragen als tegemoetkoming in de begeleidingskosten. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de deelnemer praktijkbegeleiding kreeg in het school-/studiejaar. U vraagt de subsidie na afloop van de begeleiding aan.
 

Voorwaarden
Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. 

Attentiepunt
Eerder was het – vanwege de coronacrisis – al mogelijk om een voorschot op de subsidie aan te vragen voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Hiermee kon u de tot 16 maart jl. (start coronamaatregelen) gemaakte kosten voor praktijkleerplaatsen (deels) opvangen. Heeft u van dit voorschot gebruikgemaakt, dan bent u verplicht om uiterlijk 16 september 2020 ook een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen, al dan niet voor de resterende praktijkleerperiode.  

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Waar kunnen we u mee helpen?

Actuele berichten