12 februari 2021

NOW Q1 2021 en TVL Q1 aanvragen per 15 februari

NOW 3.2

De eerder aangekondigde versobering van de tegemoetkoming in loonkosten NOW in latere tijdvakken in 2021 is vanwege de verscherpte lockdown van de baan. Dat was al besloten voor het vierde tijdvak van de NOW, januari tot en met maart 2021 (NOW 3.2), maar wordt nu ook van toepassing op het tijdvak van april tot en met juni (NOW 3.3). Het loket bij de UWV voor aanvragen gaat open op maandag 15 februari om 9.00 uur.

De vergoedingspercentages worden vanwege het aanhoudende virus en de nieuwe lockdown, inclusief de avondklok, verhoogd vanaf 1 januari 2021. Hiervoor zijn miljarden uitgetrokken. De maximale tegemoetkoming wordt verhoogd van 80 naar 85 procent. Het loket voor deze periode, januari tot en met maart (NOW 3.2), gaat naar verwachting open op 15 februari en blijft open tot 14 maart.  De loonsomvrijstelling blijft 10 procent. Voor de aankomende twee kwartalen gelden dezelfde basisvoorwaarden.

TVL Q1 2021

Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van 2021 geraakt worden door de maatregelen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen vanaf 15 februari 12:00 uur een aanvraag doen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021). De regeling staat open voor alle sectoren. De uitbreidingen die op 21 januari door het kabinet zijn aangekondigd, zoals de openstelling van de TVL-regeling voor grotere bedrijven, verlaging van de vaste lasten drempel en het hogere subsidiepercentage, worden later doorgevoerd. De voorraadsubsidie voor verplicht gesloten detailhandel wordt verlengd en verhoogd. Voor de reisbranche wordt een eenmalige opslag toegevoegd om te helpen met het betalen van de annuleringskosten. Voor de land- en tuinbouw sector komt een opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en gewassen, zoals dierenvoer.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Waar kunnen we u mee helpen?

Actuele berichten