21 januari 2021

Miljarden extra voor bedrijven

Er komt extra hulp voor bedrijven melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Ook zou er een oplossing gevonden zijn voor starters. De verwachting is dat het plan donderdagmiddag wordt gepresenteerd.

De TVL gaat flink omhoog. Bij honderd procent omzetverlies krijgen ondernemers voortaan tenminste 80 procent van de vaste lasten vergoed. Momenteel is dat 70 procent.

Ook de vergoedingspercentages voor kleiner omzetverlies gaan zeker met tien procent omhoog. En verder kunnen meer bedrijven gebruik maken van de regeling. Verder komt er extra steun voor winkels die nu al meer dan een maand verplicht dicht zijn. In december kregen ze al een eenmalige vergoeding voor niet verkochte voorraad. Die is meestal niet genoeg. Het maximale vergoede bedrag wordt verhoogd en de regeling wordt verlengd. Benieuwd hoe u verlies het beste kunt verrekenen? Lees dan deze blog!

Het kabinet wil verder een garantiefonds voor evenementen instellen. Het idee daarachter is dat er voor de zomer weer evenementen kunnen worden gepland. Mochten die niet doorgaan, dan betaalt de overheid de gemaakte kosten. Volgens ingewijden is er ook een oplossing gevonden voor starters om iets voor deze groep te doen.

Bron: RTL Nieuws, 21 januari 2021

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Waar kunnen we u mee helpen?

Actuele berichten