11 januari 2022

Investeringsaftrek motor van de zaak

Door gebruik te maken van een fiscale regeling genaamd de investeringsaftrek, hoeft u als ondernemer mogelijk minder belasting te betalen. De investeringsaftrek maakt het namelijk mogelijk om bepaalde investeringen af te trekken van de winst, nog voordat er belasting over deze winst betaald moet worden. Er zijn drie verschillende soorten investeringsaftrek, namelijk de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, de energie-investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek. Voor meer informatie over de investeringsaftrek met betrekking tot de besloten vennootschap, kunt u onze blog investeringsaftrek bv lezen.

In deze blog geven wij u echter graag wat informatie over investeringsaftrek met betrekking tot een motor van de zaak, oftewel motor investeringsaftrek. We hebben namelijk vernomen dat er veel mensen benieuwd zijn of de investeringsaftrek ook geldt wanneer zij een motor van de zaak kopen. We geven daarom antwoord op deze vraag en vertellen u ook andere belangrijke zaken over de motor investeringsaftrek.

Alles over de investeringsaftrek motor
Hoewel investeringen in een auto van de zaak uitdrukkelijk zijn uitgesloten van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, geldt dat niet voor investeringen in een motor van de zaak. De kosten van een motor mogen worden afgetrokken van de winst, indien u deze motor zakelijk gebruikt. U moet wel een goede motivatie hebben voor de investeringsaftrek motor. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u met de motor sneller op kantoor of bij klanten bent, aangezien u op de motor minder last heeft van files. U moet er wel rekening mee houden dat een inspecteur u kritische vragen kan gaan stellen, zoals: waren alle kilometers wel echt zakelijk? Bovendien moet het aannemelijk zijn dat u de motor daadwerkelijk voor zakelijke kilometers gebruikt. Dit is bij klusjesmannen bijvoorbeeld niet heel aannemelijk. Afhankelijk van het bedrag dat een onderneming in totaal heeft geïnvesteerd in een jaar, kan maximaal 28% van de aanschafprijs van de motor in aftrek worden gebracht op de winst. Indien er is geïnvesteerd in een elektrische scooter of motor, kan er daarnaast ook nog gebruik worden gemaakt van de milieu-investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving op milieu-investeringen. Tot slot zijn ook de kosten van benodigde kleding (motorpak, helm, laarzen) binnen redelijke grenzen aftrekbaar binnen de motor investeringsaftrek.

Vranken Hattu staat voor u klaar
Hopelijk zijn uw belangrijkste vragen over de investeringsaftrek op motor inmiddels beantwoord. Laat het ons vooral weten als u nog andere vragen heeft. Bent u ook geïnteresseerd in andere soorten investeringsaftrek? Zou u bijvoorbeeld wat meer willen weten over investeringsaftrek met betrekking tot de aanschaf van gebouwen of software? Lees dan ook onze blogs investeringsaftrek omtrent gebouwen en investeringsaftrek aanschaf software. Wij van Vranken Hattu delen graag onze kennis met u. Als u nog andere vragen heeft of als wij u kunnen helpen met zaken als het aanvragen van de investeringsaftrek motor, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. De specialisten van Vranken Hattu staan voor u klaar om u zo goed mogelijk te helpen!

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Waar kunnen we u mee helpen?

Actuele berichten