21 augustus 2020

Bijzonder uitstel van betaling tijdens coronacrisis

De belastingaanslagen waarvoor de ondernemer de afgelopen drie maanden bijzonder uitstel heeft gekregen en die hij nog niet heeft betaald, hoeft hij niet direct te betalen. Wie in juli al een brief heeft gehad van de Belastingdienst, krijgt een nieuwe brief om meer duidelijkheid te geven.

Wanneer de ondernemer gebruikmaakt van bijzonder uitstel en (nog) geen brief gehad heeft, ontvangt hij ook deze aankondiging met extra informatie. Daarnaast volgt na de zomer een brief met een betalingsvoorstel. Ondernemers met schulden met een betaaldatum vóór maart 2020 hoeven deze ook nog niet te betalen.

Betaling openstaande belastingschuld

Dit betalingsvoorstel geldt voor belastingaanslagen, waarvoor de ondernemer bijzonder uitstel van betaling heeft gekregen vanwege de coronacrisis. Maar ook voor belastingaanslagen die een betaaldatum hebben vóór maart 2020. Totdat de ondernemer een brief met betalingsvoorstel ontvangen heeft, kan hij zelf kiezen hoeveel hij aflost op de openstaande belastingschuld, en wanneer. Deze betalingen kan hij blijven doen tot het moment dat hij een betalingsvoorstel krijgt. Daarover stuurt de Belastingdienst hem na de zomer een brief.

Verlengen bijzonder uitstel betaling van belasting

Verwacht de ondernemer dat hij de bedragen die hij moet betalen volgens de eigen aangifte, of volgens aanslagen die hij de komende tijd zult ontvangen, nog niet kan betalen? Dan adviseert de Belastingdienst om het bijzonder uitstel van betaling toch te verlengen. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel ziet u hoe u dit doet.

Niet verlengen

Wanneer men het uitstel van betaling van belasting niet wilt verlengen, dan adviseert de Belastingdienst om ervoor te zorgen om nieuwe betalingsverplichtingen, zoals de komende btw-aangiften, bij te houden en op tijd te betalen.

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Waar kunnen we u mee helpen?

Actuele berichten